מיומה

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

17/09/2013 | 19:59 | מאת: גל

אני בת 55, לפני כ- 3 שני הופסק לי המחזור החודשי. יש לי מיומה בגודל של 23 ס"מ. אני נמצאת במעקב בבי"ח בלינסון ובנתיים לא הומלץ לי על כריתת רחם. בבדיקה שגרתית, אצל רופא של קופ"ח, המליץ הרופא על כריתה. אני נמצאת בפרשת דרכים כי איני יודעת מה לעשות. האם מיומה יכולה להפוך להיות ממאירה? והאם ניתן לקבל המלצות על רופאים מומחים בתחום. המון תודה, גל

שלום רב, האם מיומה יכולה להפוך להיות ממאירה? - בד"כ לא, במיוחד שהמיומה שלך בטח קיימת כבר מספר שנים. אים ספק שמדובר במיומה גדולה למדי . במידה ואין לך שום תלונות (כמו לחץ בתוך הבטן, לחץ על כיס השתן עם דחיפות ו/או תכיפות, כאבי בטן או פשוט אי נוחות בשל הגודל של הבטן) אזי אין צורך בטיפול כירורגי. קחי בחשבון שזאת המלצה כללית ובלי בדיקה קשה להיות חד משמעי חג שמח

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם