מיומה ברחם- התייעצות טרם הזרעה

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

12/09/2013 | 17:14 | מאת: אירית

ד"ר פרידמן שלום רב, אני בת 28.9, נמצאת במעקב זקיקים מזהתקופה ועתידה לעבור בעוד 3 ימים הזרעה ראשונה, יש לציין כי המחזור שלי סדיר ומתרחש כל 28-30 ימים. בבדיקות אולטרסאונד זקיקים שעברתי לאחרונה לא נראה שום ממצא חשוד, אך באולטרסאונד שנערך לי היום (יום 10 למחזור) בנוסף לזקיקים בשחלה שמאל נמצא ברחם ממצא החשוד כמיומה בגודל 7 מ"מ עגול, יש לציין כי הרופא ציין שלא ניתן לשלול פוליפ. בפניה לרופא הפוריות נאמר לי שזה לא בהכרח מצריך טיפול ויתכן כי יעלם מעצמו והדבר אינו צריך להשפיע על ביצוע ההזרעה בעוד 3 ימים. השאלה שלי היא האם יתכן כי הממצא עשוי להיעלם? האם יש סיכוי שההזרעה עשויה להצליח? החשש שלי הוא שהממצא ימשיך לגדול. אודה לחוות דעתך כיצד עליי לפעול. תודה רבה, שנה טובה וחתימה טובה אירית

שלום רב, חשוב לדעת מה המיקום של הממצא (מיומה - ? ) . במידה וזה נמצא בתוך חלל הרח אזי יש צורך לברר את זה בצורה מדויקת עוד לפני שעושים את ההזרעה. במידה והמיומה נמצא בתוך השריר של הרחם - אין כל בעיה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם