מיומות

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

29/08/2013 | 22:32 | מאת: קרן

שלוםאני בת 30 ללא הריונות קודמים. יש לי כ10 מיומות בדופן החיצונית של הרחם וברחם. המיומות בגודל 2cmx1.50cm -. מה הטיפול הכי מומלץ במצב כזה? שמעתי על טיפול בגלי קול שמקטין אותן וגם על אמבוליזציה- שסותמים את כלי הדם שקשורים למיומות וזה מייבש אותן. מחזור שלי סדיר ללא דימומים בין מחזורים . לא משתמשת בגלולות או אמצעי מניעה הורמונלי אחר . תודה

שלום רב, מצטער על העיכוב בתשובה למייל שלך. יש מספר אופציות לטפל בך, וחשוב לדעת מה התלונות שלך, מה התוכניות לגבי הפוריות העתידית, וכמובן לבדוק אותך עוד לפני שאוכל להמליץ על דרכי הטיפול. באופן כללי טיפול באולטרסאונד הממוקד עדיף מבחינתי, ולא אבלציה. יכול להיות שגם ניתוח שמרני לכריתת המיומות גם טיפול מתאים. מאידך, גם מעקב בלבד יכולה להיות גישה אפשרית. שנה טובה. בברכה, ד"ר מיכאל פרידמן

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם