מהלך השחלות לאחר הוצאת הרחם והחצוצרות

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

05/07/2013 | 18:31 | מאת: שירן

שלום רב אימי בת 50 עברה ניתוח כריתת רחם לפני כשבועיים. הוצא הרחם, צוואר הרחם והחצוצרות. לא הוצאו השחלות. שאלתי היא מה קורה עם השחלות ? האם הן ממשיכות לתפקד? לכאורה כל חודש יש "מחזור" כמובן בלי דימום וכו' אבל מה בדיוק ואיך מתרחש התהליך? לאן "הולכות" הביציות כל חודש והאם קיים איזה שהוא סיכון להריון מחוץ לרחם ? אודה מאד למעט הבהרות בעניין זה. תודה ושבת שלום

האם הן ממשיכות לתפקד? כן לאן "הולכות" הביציות כל חודש והאם קיים איזה שהוא סיכון להריון מחוץ לרחם ? הבייציות נספגות בחלל הבטן ואין כל סיכוי להריון.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם