שרירן ברחם

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

01/06/2013 | 12:28 | מאת: לירון

שלום אני בת 34 גרושה עם 2 ילדים . לאחרונה גילו לי שרירן בגודל 5 ס"מ.וכנראה זה מה שגורם לי לדימומים מרובים שגרמו לי לאנמיה .....באיכילוב עושים לי עוד 3 שבועות ניתוח להסרתו. ובוולפסון אחד הרופאים שאל אותי איך לא דיברו איתי על כריתת רחם....אני מבולבלת מאוד ומפחדת מכריתת רחם שמע ארצה ילדים בעתיד ...ובכלל מפחדת מהניתוח עצמו של כריתת השרירן אני אמא יחידה ל2 ילדיי ....האם כריתת רחם זה הכרחי (השרירן דוחק את הרירית קדימה) ?? והאם ניתוח כריתת שרירן זה מסוכן ???

שלום רב, כריתת שרירן בלבד זוא אופציה טיפולים טובה ומקובלת. על פניו - אין מקום לכריתת רחם. ניתן גם לשקול הכנסת התקן תוך רחמי IRENA על מנת להפחית דימומים רחמיים. ישנה אופציה טיפולית נוספת - אולטרסאונד ממוקד, FUS, שאותו מבצעים ברמב"מ, בחיפה - הסרת שרירן ללא ניתוח. ניתן להבדק במרפאת מיומות ברמב"מ - להזמן תור לבדיקה נא להתקשל בטל. 04-8542292

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם