שרירנים

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

27/05/2013 | 13:37 | מאת: שני

ד"ר פרידמן שלום, פונה אני אליך לאחר שאיני מצליחה לקבל מענה בנוגע לבעיית אימי. אימי סובלת מדימומים כבדים מעל לשבועיים וכאבים בבטן התחתונה. בתחילה נשלחנו למיון ולאחר מכן חזרנו אל ה-רופאת נשים. אימי בת 50, ולפי ה-רופאת נשים השרירנים "בגודל של ראש של תינוק בחודש שני" וההמלצה היא לעבור כריתת רחם. אימי עברה לאחרונה ניתוח ואנו רוצים להימנע מניתוח נוסף. קראנו שיש אלטרנטיבות נוספות לטיפול בשרירנים. אשמח לדעת מה הטיפולים החלופיים ואם זה רלוונטי לשרירנים בגודל כזה. תודה, שני.

שלום רב, על מנת להמליץ על טיפול זה או אחר רצוי מאד שאבדוק את אימך. ישנה שיטה טיפולית - ללא ניתוח - ושמה אולטרסאונד ממוקד. אבקשך להיכנס לאתר של בית חולים רמב"מ שם ישנם הסברים מפורטים. על מנת להבדק במרפאתי, מרפאת שרירנים ברמב"מ, נא להתקשר לט' 04-8542292 . בברכה

30/05/2013 | 18:05 | מאת: שני

היינו פעמיים במיון בשל הדימום הכבד. נאמר לנו שהטיפול היחידי שיהיה יעיל הוא כריתת הרחם (מכיוון שהרחם מוגדל- כמו חודש חמישי בהיריון). בינתיים הביאו כדור שאמור לעצור את הדימום שנקרא "נקסין" 500 מ"ג. כתוב עלון שזה נגד כאבים, האם זה באמת בשביל עצירת הדימום? האם לרחם מוגדל הטיפול האולטרסאונד הממוקד יכול לעזור? קראתי באינטרנט שיש שיטות נוספות כמו: בלון טרמי, צנתור וכו'. הרופא במיון לא היה מוכן להסביר על השיטות האחרות משום שלדעתו אין מנוס אלא מניתוח.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם