שרירנים בהריון שבוע 8

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

12/02/2013 | 08:12 | מאת: קרן

ד"ר פרידמן היקר שלום, בת 37, לפני 5 שנים עברתי כריתת מיומות גדולות בפתיחת רחם עקב דימומים חזקים, ניתוח שבוצע על ידך ובהצלחה. מאז נמצאת במעקב, לפני כחודשיים בבדיקת אולטראסאונד נמצאו 4 מיומות: 23x23 קיר קדמי שמאלי 23x22 קיר אחורי שמאלי 19x20 קיר קדמי ימני 14x18 קיר קדמי ימני גודל רחם: 59x71x49 מאז נכנסתי להריון ראשון ואני כיום בשבוע 8, האם יש סיכון להריון עם כמות מיומות כזו? הבנתי שהן עלולות עוד לגדול בשל ההריון. האם בשל ההיסטוריה הניתוחית שלי אצטרך לעבור לידה בקיסרי? תודה שהצלת לי את הרחם. אודה על תשובתך קרן

לקרן שלום רב, בד"כ השרירנים גדלים בזמן ההריון. חשוב לדעת מה מיקומם ליחס לחלל הרחם, ובכלל האם השרירנים הם תוך דופניים או צומחים כלי חוץ מתוך הרחם. הס"כ השרירנים של לא כ"כ גדולים. לגבי ניתוח קיסרי, אזי מחליטים על כך קרוב ללידה או ממש תוך כדי הלידה. ברוב המקרים השרירנים מצטמקים לאחר הלידה. לגבי העתית - קשה מאד לצפות , בטוח שאת חייבת להיות במעקב. בהצלחה

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם