זריקת דקפפטיל לדימום כבד

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

31/01/2011 | 11:52 | מאת: יעל

אני בת 48 סובלת מדימומים קשים ביותר עד כדי התערבות בגרידא. האם זריקה בשם דקפפטיל 3.75 מ"ג עשויה לעזור לי? בזריקה זו מטופלות נשים הנמצאות בטיפולי פריון ואיך זה מתקשר לבעיה שלי?

דקפפטיל גורם לאל מוסת, הוא גורם ל"בלוט זמנית". בבלוט השרירן ברוב המקרים מתכווץ אך לא נעלם לחלוטין. השפעה של התרופה הנה זמנית, ומשתמשים אותה (במקרה של מיומה)רק להקטין במעט את השרירן לפני ניתוח לכריתת שרירן או אפילו לפעמים בטיפול FUS . במקרה של ניתוח לכריתת שרירן - טיפול זה איננו מוצלח ורוב המנתחיל לא משתמשים בדקפפטיך.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם