מיומה כואבת

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

06/09/2012 | 08:09 | מאת: אחת

היי אובחן אצלי שרירן בקוטר 6 סמ סבסרוזי רחוק מחלל הרחם ללא סימני התנזלות מצד שמאל. כואב לי מאוד באזור מזה שנים. אני לפני התחלת לידות בגיל מתקדם (35) וחושת מניתוח - בגלל סיכוני הידבקויות זיהומים וגם לאחריו אסור להיכנס להריון חצי שנה.אני ממש לא רוצה ניתוח. גם האלטרנטיבה החדשנית שמוצעת ברמבם אל מתאימה לי, יש לי כאב אקוטיולא אעמוד בתהליך (דיברתי עם איש צוות שלכם) וגם אין לי איך לשלם.שאלה הבנתי ששרירן במיקום הזה לא בעייתי מבחינת החזקה של הריון תקין וכניסה להריון. אבל מבחינת הכאבים אני חוששת מכאבים חזקים עם צמיחת העובר. האם לרפואה יש פתרונות במצב כזה? 0יש משכחים מתאימים לתקופת ההריון? ולמה יש כאבים כאלה? השרירן לא לוחץ על דבר אלא צומח לכיוון חלל הרחם.. והוא קטן, וזה כואב כאילו שיש קשר בכלי הדם... אשמח לשמוע את דעתך על האו0פציות שיש ברשותי.

שלום רב, קודם כל - 6 ס"מ שרירן שה לא כ"כ קטן. עצם התצאת השרירן לפעמי סיבה טובה לכאבים. מאידך, יתכן שמקור הכאב אינו שרירן, לכן יש לשקול CT . הריון עם שרירן זה בהרבה מקרים הריון קשה יותר, השרירן ברוב המשרים גודל בזמן ההיון. אינני בטוח שאת לא מתאימה לטיפול ב- FUS. לא ברור לי מקבע שאת לא מתאימה לטיפול זה.

08/09/2012 | 21:54 | מאת: אחת

כשלוחצים על השרירן אני רמגישה כאב רב. בדיוק בנקוה בו הוא נמצא ובאזור מסביב. בכל זאת כדאי לעשות סיטי? לגבי הטיפול באולטראסאונד מוקד נאמר לי שאם אני סובלת מכאב אקוטי זה לאיתאים כי הרבה פעמים מפסיקים את הטיפול באמצע בגלל הכאב ואצלי הכאב קיים עוד לפני. וגם מבחינתעלויות אני לאיכולה לעמוד בזה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם