גילוי בבדיקה שיגרתית

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

12/07/2012 | 19:32 | מאת: איילת

ד"ר פרידמם שלום, אני בת 40 אחרי שלושה הריונות ושתי לידות ללא כל סימפטומים מיוחדים לאחרונה. היום בבדיקה שיגרתית ידנית אצל גניקולוג במסגרת בדיקות סקר הממצאים היו: רחם רגיל, תנועתי, מוגדל שבוע שישי, שרירני. הגניקולוג אמר שלדעתו יש לי שרירן והפנה אותי לבדיקת אולטרסאונד, אותה אבצע בשבוע הבא. ראוי לציין שלפני שנה וחודשיים עשיתי אולטרסאונד ללא כל ממצא מיוחד. שאלתי האם באולטרסאונד אפשר להבחין בין שרירן לגידול סרטני והאם יש צורך בביופסיה. אני די מודאגת מהממצא. בתודה מראש, איילת

שלום רב, בדיקת US אינה מיועדת לאיבחון מחלות ממאירות, אבל ישנם סימנים מסויימים כאשר בדיקה סונוגרפית גינקולוגית יכולה לחשוד בתהליך זה או אחר.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם