בעיות שרירן

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

16/01/2011 | 19:40 | מאת: מאמא

שלום רב . מזה כשנתיים אני סובלת מכאבי בטן , אשר בבדיקות שהחלו לבצע , מצאו כי יש לי רחם בגודל של 14 שבועות , ושרירנים 2 בקיר אחורי ואחד בקיר קדמי. יש לציין שהפקטור CA- 125 תמיד מראה על מיימדים של 60-100. כמו כן במאי האחרון עברתי ניתוח עקב דימומים - טרמואובלציה. מאז הדימום לא שב , ובאולטרא סאונד בציעתי לא נראה כי הרחם חוזר למיימדים יותר קטנים. שאלתי היא האם יש טיפול להוצאת הרחם ? ובאיזה דרכים? כי מאחר וביקרתי אצל מספר מומחים נאמר לי כי עקב מצב משקל גבוה ובריאות לא תקינה , אינם רוצים להתעסק בנושא זה . מה ניתם לעשות בנידון ? האם יש טעם להתחיל מחדש את סדרת הבדיקות ? בתודה, אינה

שלום רב, דבר ראשון חייבים להיות בטוחים שאין סיבה אחרת לרמות לא תקינות של CA-12, במיוחד שלא מדובר גם בציסטה שחלתית, למרות שגם שרירנים רחמיים עלולים לגרום לעליה ב- CA125 . מה משקלך? איזה מחלות אחרות יש לך? לפעמים בכלל אין צורך לטפל בשרירן. אשמח לבדוק אותך ע"מ לתת לך עצה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם