מיומה

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

21/04/2012 | 20:05 | מאת: תמר

שלום, אני בת 42 וסיימנו את תוכנית הפריון שלנו. התגלתה אצלי מיומה אשר לפני המחזור היתה בגודל 5 ס"מ ולאחריו 2.5 ס"מ. המיומה הפונדוס. הרופאה טוענת שיש צורך רק במעקב וכי גודל כזה לא מנתחים כלל - האם כדאי לשמוע חוו"ד נספת ומה דעתך? תודה

שלום רב, אני מניח שהרופא שלך צודק. מיומה - הנו ממצא שכיח מאד, בערך אמל כל אישה שלישית אחרי גיל 40 ניתן למצאו שרירן בגודל זה או אחר. מיומה של 5 או 2 ס"מ אשר לא גורמת לשום תלונות מצד האישה לא דורשת שום טיפול, אלא מעקב בלבד.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם