בת 49 רחם שרירני עם שני שרירנים

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

07/12/2020 | 15:59 | מאת: שרי

שלום רב, בת 49 בריאה, ללא טיפול הורמונלי ללא גלולות, נמצאת במעקב גניקולוגי שגרתי (אחת לשנה), הריונות וליידות תקינים (אחרון בגיל 34). בכל בדיקה גניקולוגית ב 10 השנים האחרונות נאמר לי שיש לי רחם שרירני. בחצי השנה האחרונה הווסת אינה סדירה, אין דימומים חריגים. נשלחתי ל US, ונמצאו שני שרירנים: "שרירן קדמי בולט 53 מ"מ. שרירן אחורי ימני 24 מ"מ, עובי רירית 8 מ"מ סדירה. רחם אורך 43 ממ עובי 53 ממ". שחלות במראה תקין עם זקיק בשמאלית". שאלתי: 1. האם מיקום השרירנים בעייתי ועלול ללחוץ על איברים אחרים? 2. האם דרושה התערבות כלשהי? 3. כששאלתי את הרופא המטפל, לא קבלתי הסברים, נאמר לי שזאת תופעה שכיחה והתבקשתי להגיע שוב ל US בעוד 3 חודשים, מה דעתך? בתודה מראש

1. האם מיקום השרירנים בעייתי ועלול ללחוץ על איברים אחרים? --- יתכן 2. האם דרושה התערבות כלשהי? --- ללא בדיקה לא אוכל לתת לך תשובה 3. כששאלתי את הרופא המטפל, לא קבלתי הסברים, נאמר לי שזאת תופעה שכיחה והתבקשתי להגיע שוב ל US בעוד 3 חודשים, מה דעתך? --- חיובית

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם