רחם שרירני - הידבקויות מרובות

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

26/09/2020 | 08:29 | מאת: מירית

שלום רב, בת 42+3, שתי לידות, אחת קיסרי, שרירן בגודל 10 סמ, רחם בגודל 15 שבועות , סובלת מדימומים קשים וארוכים, קיים חשש מניתוח עקב הידבקויות מרובות , עברתי קיצור מעיים בגיל יום ושני ניתוחי כיס מרה. הוצע לי להתחיל במירנה , האם לדעתך יכול לעזור ? בנוסף ארצה לדעת האם תהליך אמבוליזציה יכול לעזור ? תודה רבה ושנה טובה.

מניסיוני האמבוליזציה במקרה שלך זאת פרוצדורה מיותרת ובהתחשב בגודל של השרירן היא לא תעזור. במיוחד שקיימת הוראת נגד האמבוליזציה במקרה שלך - הדבקויות תוך בטניות מרובות. כריתת מיומה או כריתת רחם זו הדרך הטובה ביותר במקרה שלך. מנתח מנוסה יוכל להסתדר עם ההדבקויות. לא הייתי ממליץ על מירנה, את אישה צעירה ויש כל הסיכוים שהשרירן יגדל. יבל יתכן גם שגודלו לא ישתנה. קשה לדעת.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם