דימומים כבדים ושרירן ברחם

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

21/12/2019 | 19:19 | מאת: שרירנית

הי, בת 51, מזה כמב חודשים סובלת ממחזורים ארוכים בתדירות ממש נמוכה. עד כה המחזור היה תקין לחלוטין. יש לי מיומה קדמית בגודל 7 ס״מ. נוצר מצב שבו למעלה מחודש כל הזמן יש לי דימום או לכלוכים יום יום. קבלתי 2 זריקות דפרוברה שלא עזרו למצב. לפני כשבוע התחיל לי דימום ממש כבד. כל חצי שעה הייתי עם תחבושות ספוגות, הרחם רק הוציא והוציא, כולל גושים שדחפו הכול באגרסיביות החוצה. רופא הנשים נתן לי דופסטון 10מג 3 פעמים ביום למשך שבועיים. הכדורים אכן צמצמו את הדימום אך עדיין אני באותו מצב של לכלוכים תמידיים. האם יש טיפולים נוספים לבעיה? מלבד הוצאת רחם..אין לי איכות חיים והמצב כבר ממש קשה לי

שלום רב, בטח ישנם טיפולים אחרים.אמליץ לך על דברים הקיימים ולאו דווקא עבורך משום שלא בדקתי אותך. קודם כל יש צורך בהיטרוקופיה אבחנתית - התכלות לתוך חלל הרחם. בהתאם לתוצאות של הבדיקה ניתן לשקול החדרת התקן תוך רחמי הורמונלי - MIRENA או הרס טרמי של רירית הרחם. כריתת רחם זה דבר האחרון ורק במקרה של כשלון של הטיפולים השמרניים. בהצלחה.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם