ויטמין D- חשוב מאוד

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

07/02/2011 | 05:01 | מאת: מירי

שלום רב, אמי כבת 70 ויש לה מחסור בויטמין D והיא סובלת מאוסטפורוזיס. היא מטופלת בטיפות של ויטמין D ( של התינוקות) אך ללא הועיל. הרופאה אמרה שישנם כדורים של ויטמין D שבחוץ לארץ שאם לוקחים אותם אז רמת הויטמין D עולה . לרופאה קשה לזכור את שם הכדור מחוץ לארץ. שאלותי: האם קיים כדור כזה? האם הכדור מכיל רק ויטמין D ללא ויטמין A בתוכו? איך ניתן להשיגו ? בבית מרקחת פרטי? הדבר מאוד חשוב כי לאימי רמת סידן מאוד נמוכה !!!!!! אנא תשובתכם. מירי

מירי שלום רב. קיימים מספר תכשירים של ויטמין די - טיפות ברכוזים שונים, כדורים של 400, 1000 ואף 20.000 יחידות בכדור. מהנסיון שלי, כולם בעלי יעילות דומה והעליה בויטמין די מושגת יחסית בקלות, בהתקיים שני תנאים - מינון נכון והתמדה בטיפול. איני טוענת שזה בהכרח המקרה, אבל לעיתים הרמה לא עולה בגלל מינון נמוך מדי. איזה מינון אמך מקבלת?

מנהל פורום שברי צוואר הירך