ויתקין 29 כ"ס

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

31/01/2011 | 13:23 | מאת: שרה

ד"ר ליאנה טריפטו שלום! אני נוטלת אקטונל מזה מס' חודשים, ביום ראשון קראתי כתבה בעיתון על תרופות ממשפחת "הביפוספונטים" "תרופה משקמת והורסת" "ורופאים רבים לא מזהירים את המטופלים". כיצד להתייחס לכתבה שכזאת? בנוסף רציתי לשאול האים ניתן לראות שינו בבדיקות דם בויטמין D ו-סידן לאחר טיפול? תודה מראש על תשומת הלב

שלום שרה. כיצד להתייחס לכתבה שכזאת ? בזהירות. האם בכתבה גם מוזכר שהתרופה מורידה סיכון לשבר בכחמישים אחוז? ושסיכון לשבר אצל חלק מהמטופלים הוא גבוה מאוד, גבוה בהרבה מהסיכון לתופעות לוואי של הטיפול? (שישנן, ואני מקווה שהרופא שלך דן איתך עליהן. ). באשר לשאלך על סידן וויטמין די - רמת ויטמין די בדם בהחלט עשויה לעלות טיפול, שעה שרת הסידן לרוב לא משתנה, אלא במקרים חמורים של חסר. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך