אוסטאופורוזיס - סטייה מהומיאוסטזיס.

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

10/01/2011 | 22:36 | מאת: מור

ליאנה שלום, אני לומדת במגמת ביולוגיה בתיכון למדעים ואני עובדת על פרוייקט של מחלות. נושא הפרוייקט שלי הוא אוסטיאופורוזיס, ואשמח אם תוכלי להסביר לי על הסטייה מהומיאוסטזיס של המחלה. הבנתי שבאוסטיאופורוזיס קצב הריסת העצם ע"י אוסטאוקלסטים עולה על קצב בנייתה ע"י אוסטאובלסטים אך לא הבנתי מדוע. מה בדיוק גורם לירידת הקצב של בניית העצם ומה גורם לאי ספיגת הסידן. אשמח אם תוכלי להחזיר לי תשובה בהקדם, תודה מראש מור.

מור שלום רב. פורום זה נועד לחולים ומענה לשאלותהם. אנא הקלידי את הנושא המעניין אותך ב"גוגל", תקבלי אתרים רבים עם סקירות בנושא. בהצלחה

מנהל פורום שברי צוואר הירך