דחוף! - פניה לפני ניתוח לתיקון שבר באגן

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

31/05/2015 | 20:11 | מאת: שרון

שלום, סבתי בת ה-76, הסובלת מאוסתופורוזיס, נפלה ביום שישי האחרון. מצילום רנטגן שבוצע לה ביום שישי ניראה שבר שגולש לאזור האגן. ביום שישי, עם הבאתה לחדר המיון ולאחר ביצוע צילום הרנטגן, נאמר לנו כי ייתכן איחוי טבעי שימשך זמן. היום, הודיע לנו הרופא כי מחר היא תיכנס לצילום CT שלאחריו יוחלט האם נדרשת התערבות ניתוחית בגלל שבר שגולש לאגן. בפורומים ומאמרים שקראתי, זה ניראה כי ממליצים לעשות ניתוח עד 48 שעות מקרות השבר. אשמח לדעת מה הסכנות בביצוע ניתוח בחלוף 48 שעות והאם לא עדיף במצבים מסוימים לתת לשבר להתאחות על פני הסכנה שבניתוח. אציין כי בארבע שנים האחרונות סבתי ביצעה שני צנתורים באחד מהם הושתל לה STANT. בתודה מראש על המלצתך.

שרון שלום רב. המידע שקראת, לגבי תועלת בניתוח מהיר, נכון למטופלים עם שבר בצוואר ירך ולא באגן כך שככל הנראה לא רלוונטי עבור סבתך. רפואה שלמה

04/06/2015 | 11:01 | מאת: שרון

תודה על תגובתך. השבר הוא במפרק הירך, האם יש בכך סכנה לאור פרק הזמן שעבר (כמעט שבוע)?

מנהל פורום שברי צוואר הירך