בדיקות שונות ותוצאותיהן

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

20/01/2024 | 09:42 | מאת: ד

בת 53 בצפיפות עצם נמצאתי עם קצת יותר ממינוס 3 נאמר לי שזה שזה לא תואם גיל שלי וזה ממש נמוך.אחד הערכים 3.5 מינוס. אני שנתיים וחצי אחרי סיום מחזור.ctx 986 בשחלוף p1np 109. מס שאלות בבקשה. 1.האם זה באמת מס גבוה ולא תואם גיל של בדיקת צפיפות? 2.בתוצאת השחלוף בדף התוצאות נמצאות בתוך הטווחים שרשומים.האם הטווחיםלא מעודרכנים והתוצאות לא טובות או שכן להתייחס לטווחים והתןצאות בסדר? איך ייתכן שבתי חולים לא מעדכנים טווחים? 3. הרופאה רשמה שעברתי עד כה ברור חלקי לאוסתופורוזיס שניוני .מה זה שניוני? 4.לבדיקות שתן 24ש סידן, בנס גונס, קורטיזול ,קרטנין, צריך להמנע גם מאוכל שמכיל ביוטין? ולבדיקת שחלוף נוספת עוד 4 חודשים צריך גם להמנע מביוטין באוכל? ייתכן שהשחלוף יצא גבוה כי אכלתי מזון שמכיל המון ביוטין??תודה מראש

20/01/2024 | 10:36 | מאת: ד

ועוד דבר חשוב דר, בבדיקת צפיפןת יצא ערך של T score neck ימין ושמאל. ויצא ערך של T score(total hip). על מה מסתכלים שרוצים לדעת כמה יצאו צווארי הירך??

שלום רב, אלה שאלות רבות. 1. הערכים שאת מצטטטת בצפיפות עצם אכן נמוכים למדי. נשמע שאת עוברת בירור כמקובל 2. תוצאות של שחלוף עצם צריכות להיות מפוענחות ע"י רופא שמכיר את המקרה. טווחי הנורמה נכונים אבל יש לראותן כאמור בהקשר למקרה. 3. ההנחיה לגבי ביוטין היא להמנע מספר ימים לפני הבדיקה בגלל שהוא משפיע על התוצאה המעבדתית, לא בגלל שהוא מזיק. בריאות

שתי התוצאות חשובות, צוואר הירך היא femoral neck. בריאות

21/01/2024 | 15:07 | מאת: ד

דר לא הבנתי את תשובתך לגבי שהטווחים נכונים בשחלוף בדף הבדיקה לפי מה שכתבת ,ואז התוצאות הם תקינות מצד שני כתבת בהתאם למקרה כלומר זה לא אבסולוטי?אם כך הנתונים שאני סיימתי מחזור בגיל 50 כעת אני בת 53 צפיפות סביב מינוס 3 ומינוס שלוש וחצי והשחלוף ctx 986 p1np 109 והם בטווח בדף תוצאה אז מה זה אומר שזה תקין או לא בהתאם לנתונים?אין לי שברים.מאד מודאגת תור לאנדו מאד רחוק ללא אפשרות להקדים בכלל .מה אומרות התוצאות שחלוף תקין או לא?הכל נפל עלי ביום בהיר מבקשת תשובתך בבקשה כי לא הבנתי

מנהל פורום שברי צוואר הירך