נטילת תרופות וסידן אמורפי לאוסטאופוניה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

14/01/2024 | 23:16 | מאת: ב

בשביל מישהי בת 66.8, מאובחנת עם אוסטאופוניה האם כדאי עבורה, ליטול את אחת מהתרופות הקיימות, נגד אוסטאופוניה, למרות תופעת לוואי שעלולה להיות, של פגיעה בחניכיים. במידה וכדאי שתיטול תרופה, האם ישנה תרופה טובה, ללא תופעת לוואי זו וללא תופעות לוואי משמעותיות. במידה ולכל התרופות יש תופעות לוואי משמעותיות, מהי תרופה טובה, שתופעות הלוואי המשמעותיות שלה, הכי פחותות, ביחס לשאר התרופות ? בנוסף, האם כדאי לה ליטול DENSITY קפליות סידן קרבונט אמורפי , ספיגה משופרת, ריכוז סידן ופורמולה חדשים. מינרליים ננו אמורפיים. 250 מ"ג סידן. 60 קפליות. משקל נקי 60 גרם. של חברת AMORfhICURE, שקראתי באינטרנט שד"ר גיל יוסף שחר ממליץ לאוסטאופוניה.

שלום רב, בהחלטה אם לתת טיפול לשיפור צפיפות העצם ולמניעת שברים קיימים שיקולים רבים , תוצאת צפיפות עצם היא רק אחת מהם. מתחשבים בגיל, שברים קודמים, סיפור משפחתי של שברים, נטילת תרופות, מחלות רקע ועוד. כמובן שלא ניתן להמליץ זאת בהתייעצות אינטרנטית. לגבי תופעות הלוואי, לתרופות מקבוצת הביספוספונטים תופעות לוואי דנטליות נדירות, ישנן גם תרופות אחרות (שגם להן תופעות לוואי). לגבי הסידן - נטילת תוסף סידן מומלצת אם לא מגיעים לתצרוכת סידן טובה (כ 1000 מג ביום) ממזון וסידן אמורפי הוא אחת האופציות. בריאות

מנהל פורום שברי צוואר הירך