הפסקת טיפול בפרוליה ומעבר לטיפול אחר

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

23/08/2019 | 23:46 | מאת: חגית

שלום, מהן אפשרויות הטיפול במקרה שקורה שבר ירך לא טיפוסי במטופלת בפרוליה ויש צורך להפסיק את הטיפול ולעבור לתרופה אחרת? כיצד נמנעים מהתופעות של עליית הסיכון לשברים עם הפסקת טיפול בפרוליה?

שלום רב. המידע על אודות מעבר מפרוליה לטיפולים אחרים הוא בבחינת מדע בהתהוות. צריך יהיה לשקול את הסיכון שבטיפולים האחרים הן לגבי החמרה של השבר האטיפי והן לגבי הגנה מפנים שברים שבהפסקה. ממליצה לפנות למומחה עצם שינהל את הטיפול. רפואה שלמה

26/08/2019 | 12:04 | מאת: חגית

תודה על עזרתך, וברשותך אוסיף ואשאל: האם ההמלצה להתייעץ עם מומחה עצם מכוונת לאנדוקרינולוג מומחה לאוסטיאופורוזיס? או לאורתופד? והאם קיים צוות רב תחומי/ בין מחלקתי באיזה מרכז רפואי שיכול לתת מענה לתופעות לוואי נדירות אך חמורות מסוג זה? תודה מראש

מנהל פורום שברי צוואר הירך