שאלה לגבי אולטראסאונד בלוטת מגן + צוואר

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

18/07/2016 | 20:50 | מאת: יעלה

שלום, בת 62, יש לי תת פעילות בלוטת התריס כבר 30 שנה מאוזנת באלטרוקסין/סינטרואיד, לפני כ- 20 שנה עברתי ניתוח להסרה של בלוטת המגן. ביצעתי בדיקת אולטראסאונד בלוטת מגן + צוואר. בפענוח הבדיקה כתוב: אונה שמאלית: בגודל 2.3 * 0.7 * 1 ס"מ עם מראה לא אחיד מעט היפואקואי. הודגמה קשרית ציסטית בגודל 0.6 ס"מ. לאחר הפעלת דופלר לא הודגמה הגברת זרימה על פני שטח האונה. הפרוטיס מימין: הודגמה ציסטה בגודל 0.5 ס"מ. לסיכום: קשרית מסוג TIRADS2 באונה שמאלית. אציין שלפני שנה וחצי ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ואז נמצא באונה שמאלית "בקדמת האונה הודגם נגע עם מרקם ספוגי בקוטר 0.5 ס"מ - TIRADS2" אבל אז היה כתוב "פרוטיס דו"צ תקינות". ברצוני לשאול: 1. מה משמעות התוצאה "הודגמה קשרית ציסטית בגודל 0.6 ס"מ באונה השמאלית" ומה משמעות התוצאה "ציסטה בגודל 0.5 ס"מ בפרוטיס מימין"? האם מדובר בשתי ציסטות שונות? 2. אם לפני שנה וחצי היה לי TIRADS2 באונה השמאלית בגודל 0.5 ס"מ ועכשיו יש לי קשרית ציסטית בגודל 0.6 ס"מ באונה השמאלית - האם הכוונה שזה תקין? שהקשרית לא גדלה ולכן זה בסדר? 3. נראה שהציסטה בפרוטיס מימין בגודל 0.5 ס"מ היא ממצא חדש. האם זה מסוכן? מה זה יכול להיות? כיצד בודקים זאת? 4. אילו בדיקות נוספות כדאי לבצע? עד כמה הממצאים נראים בעיתיים, והאם זה דחוף? אודה לתשובתה, בברכה, יעלה

18/07/2016 | 20:54 | מאת: יעלה

כשכתבתי שלפני 20 שנה עברתי ניתוח להסרת בלוטת המגן התכוונתי שלפני 20 שנה עברתי ניתוח להסרת בלוטת הרוק...

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית