דירוג TIRAD

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

03/07/2015 | 23:13 | מאת: יאיר

שלום, 1. PTH 200 ולכן הופננו לאולטרהסאונד. 2. בשתי האונות בלוטות מגדולות בערך בגודל 4.5*2*1.5 עם תהליכים מוקדיים בעלי הדיות מורבות עד קוטר 2.5 ו- 3 ללא הסתיידויות - איך זה שבפענוח כתוב TIRAD2? 3. האם לפי אולטרהסאונד בלבד אפשר לקבוע TIRAD בלי לעשות ביופסיה? 4. ראיתי באתר מחו"ל שכתוב ש TIRAD2 פירושו שזה לא ממאיר. האם אכן דירוג TIRAD2 פירושו שזה שפיר? 5. האם PTH כאמור והגדלה כאמור של בלוטת התריס יכול לגרום לבעיה בכליות? 5. בהנחה שזה המצב - האם יש מקום לשקול הוצאת הבלוטות עדיין, או ביופסיה, או רק טיפול תרופתי? הקריאטינין 3 וחשבו שזה בגלל עצירת שתן והיסטוריה של בעיה בכליה, אבל כעת אנו מבינים שיתכן שזה מהכליה.

המדובר בפעילות יתר של בלוטת יותרת התריס (כנראה משנית), לא ציינת אם קיימת איספיקת כליות. אין ספק שהדבר דורש ברור ע"י מיפוי MIBI ובדיקות אחרות מוכן לבדוק את החולה במרפאתי פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית