שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

03/12/2014 | 15:39 | מאת: אמיר

ביצעתי ניתוח להורדת חלק מהבלוטת התריס בממצא אולטרסאונד נמצא כי נשכח גוש שנפל למקום בו הורד חלק מבלוטת התריס הגודל 4 ס"מ האם יש סיכון שלא אדבר בניתוח השני ולמה הניתוח השני מסוכן יותר מהניתוח הראשון

גוש בגודל 4 ס"מ חשוד לגידול סרטני ודורש כריתת האונה. אם נמצא שהוא סרטני יש לכרות גם את האונה השנייה אפילו אם אין בה סרטן הניתוח צריך להתבצע ע"י מומחה לניתוחי בלוטת התריס כי כריתה חוזרת היא ניתוח קשה יותר ועלול להביא לפגיעה במיתרי הקול ובבלוטות יותרת התריס פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית