בלוטות תריס מוגדלות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

15/11/2014 | 15:34 | מאת: אנונימית

היי, אני בת 21 והייתי בבדיקה שגרתית אצל הרופא שלי והוא הבחין באמצעות מימוש בהגדלה של בלוטת התריס. שללתי את כל התסמינים שנשאלתי כגון עלייה במשקל, עייפות, איטיות. הtsh שלי היה תקין לפני שנה, אך בכל זאת הוא שלח אותי רק לבדיקת דם של tsh. הבדיקה חזרה תקינה והוא מצידו אמר שאין צורך בבירורים נוספים. אני מודאגת, מעולם לא אמרו לי שבלוטת התריס שלי נפוחה. האם יש להמשיך בירור?

אם נתגלתה בבדיקה הגדלת בלוטת התריס יש לשלוח בדיקת תפקודי בלוטת התריס (T3 T4 TSH) וכן בדיקת אולטרסאונד של הבלוטה לברר אם ההגדלה היא כללית או מוקדית פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית