בדיקת ctx, סובלת מאוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

24/05/2017 | 14:51 | מאת: אביבית

היי עשיתי בדיקת ctx התוצאה יצאה נמוכה208 , למה הוא יורד מפעם לפעם?והאם יש דרך להעלות את המדד? מה הטיפול המומלץ, הימי סובלת מאוסטאופורוזיס . תודה

מה זה CTX

25/05/2017 | 07:51 | מאת: אביבית

מהי בדיקת CT-X ​הבדיקה מיועדת למועמדים להשתלות שיניים, הסובלים מאוסטאופרוזיס או ממחלות עצם אחרות, או תרופות שעלולות לגרום לדיכוי יתר של העצם. דיכוי קשה של CTX בדם עלול לנבא סיכון יתר לפתח אוסטיאונקרוזיס של הלסת במקבלי ביספופונטים המועמדים לפרוצדורות כגון השתלת שיניים. בדיקת-דם CTX) CrossLaps) - הבדיקה מודדת את תוצרי הפירוק של קולגן Type I בפלסמה. במצבים של פירוק עצם מוגבר (גיל מבוגר, אוסטאופורוזיס פעילה). הקולגן Type I עובר פירוק מוגבר ויש עליה משמעותית של חלקי קולגן בסרום. לעומת זאת, במצבים של דיכוי יתר של העצם (כגון לאחר שימוש מופרז בביספוספונטים), הערכים נמוכים. הבדיקה מומלצת למעקב והערכת יעילות הטיפול בתרופות המונעות פירוק עצם (כגון ביפוספונטיים או HRT) ולזיהוי מצב של ADYNAMIC BONE במחלת האוסטאופורוזיס או במחלות עצם אחרות.

05/09/2018 | 15:16 | מאת: אנדראה

לפני שנה התוצאה של CTX היתה 274 והשנה הינה 288, מדובר בהטבה או בהרעת מצב האוסטאופורוזיס?

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית