ד"ר שלום

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

18/03/2011 | 13:55 | מאת: א

עברתי הפלה לפני כשנה אני בת 25. מאז אני חוששת שלא אכנס להיריון ושתפול עליי קארמה רעה בגלל ההפלה שעשיתי. אני מודעת לזה שהכול בראש שלי. אבל אני חוששת שלא הכנס להריון ועוד יותר מפחיד אותי שאחפז ואביא ילד רק מתוך הרצון לדעת שהכול בסדר איתי ולא מתוך באמת רצון שלם. אני באמצע החיים. יש לי בן זוג תומך אבל אני לא רוצה עדיין להביא ילדים. אני סובלת מחלומות רעים, לא בוכה, מאופקת יש לי כאבי ראש וסחרחורות ואני חושבת שאני נמצאת בסוג של דיכאון מאז ההפלה. כאב לב שלא מרפה ממני. מה עליי לעשות? להתחיל לטול כדורים לשיפור המצב רוח? למי פונים במקרה כמו שלי? רוב תודות

שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. זה טבעי מאוד שיהיו חששות ופחדים כאלו לאחר הפלה וגם תחושה של עצב. לרוב אין בעיה להרות לאחר הפלה אבל כמובן שלא כדאי להכנס להריון רק בגלל החשש שלא תצליחי. חשוב בתקופה כזו לקבל הרבה תמיכה מהסביבה, מבן הזוג, חברות ומשפחה שיכולים להבין מה עובר עליך. אם התחושות הללו לא עוברות מספר שבועות לאחר ההפלה כדאי לך לפנות לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי. זהו טיפול שיכול לעזור לך לאחר מספר שבועות. בברכה, ד?ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה