עצב בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

24/02/2011 | 20:24 | מאת: אמא עצובה

יש לי ילדה בת 4 מדהימה ואני בהריון בשבוע 23 ההריון הזה התחיל ממש על רגל שמאל הרגשתי כל כך רע ולא קמתי מהמיטה שבועות רק הקאתי והמצב הזה גרם לי אפילו לא לרצות בהריון הזה למרות שכל כך חיכתי לו כרגע אני בחרדות אני מפחדת שיקרה לי משהו בלידה ואני ישאיר את הילדה לבד אני עצובה מדוכאת כל דבר גורם לי לבכות ובעלי פשוט מזלזל באנשים חלשים וכאני נשברת הוא פשוט מתרחק במקום לתמוך בי הוא לא מבין אותי בכלל נכנס ללחץ ועצבים עם לא ניקיתי או סידרתי והאמת אין לי כוח וחשק לכלום וכשלא הייתי בהריון ממש הוא היה שיח סעודי פינקתי ודאגתי לו ומעולם הוא לא עזר לי בכלום ועכשיו הוא עושה הכל בכעס ואין לי כוחות להתמודד גם איתו עכשיו למרות שהסברתי לו אלפי פעמים מה עובר עלי אבל אני מדברת לקיר בכל אופן רציתי לדעת למי לפנות כדי שיעביר לי את התחושה הזאת ושהחיים שלי יוכלו לחזור למסלול שפוי יש לי ילדה לגדל שהיא החיים שלי ובשבילה אני חייבת להתאמץ ואגב אני בכללית

שלום רב, קשיים בזוגיות יכולים לתרום לתחושות של דיכאון ולהחמיר אותם. את צריכה כרגע את תמיכתו של בעלך אבל הוא לא מבין זאת וכועס על השינוי שחל אצלך. כדאי לנסות להסביר לו את התחושות שלך כאשר אתם שניכם רגועים ולא תוך כדי מריבה או כעס. בנתיים את יכולה לפנות לפסיכולוג שמתמחה בטיפול בדיכאון או בקשיים בזוגיות ולבקש כמה פגישות ייעוץ. בכללית תוכלי לקבל רשימה של פסיכולוגים בהסדר. תצטרכי להתקשר לכמה בכדי למצוא מישהו מתאים. כדאי לחפש מישהו שמוכן לטיפול קצר כאשר המוקד של הטיפול הוא שיפור הזוגיות. אתם יכולים גם להגיע לטיפול ביחד, אם הוא מסכים. על הקשר בין דיכאון לקשיים בזוגיות תוכלי לקרוא במאמר הבא: http://www.drsharon.co.il/121457/טיפול-בין-אישי-בדיכאון-אחרי-לידה-1 בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה