אבחנת דכאון בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

21/02/2011 | 11:37 | מאת: מדוכדכת

שלום, אני בת 22, בהריון בסיכון גבוה (תאומים) שבוע 9. בעברי הפלה מוקדמת טבעית. בד"כ אני בן אדם דאגן, אבל בהריון הזה זה החמיר מאוד. אני ממש שקועה במחשבות כל היום, ודואגת לעוברים בלי הפסקה. אני מודעת לכן שאבדן ההריון הקודם משפיע עליי ולמרות שעברה שנה מאז במהלך כל השנה ניסיתי לשכוח ממה שהיה והצלחתי חלקית. אבל עכשיו נראה שהדאגות מחריפות. אני מפחדת כל הזמן שיש דופק, מס' פעמים פניתי לרופאה בטענה של כאבים שונים רק כדי שתפנה אותי לאולטראסאונד ואוכל לוודא שהכל בסדר. אני כבר משתגעת!!! שכבתי בבית כמה ימים עקב חופשת מחלה וממש הרגשתי דכאונית כל היום! לא מתחשק לי לאכול (למרות שאני מודעת לחשיבות) ושום דבר לא משמח אותי! בעלי מנסה לתמוך אבל לא כ"כ מבין מה עובר עליי אני לא מעוניינת לקחת תרופות כלשהם, וגם לא בטוחה שאני צריכה פסיכולוג או משהו. רציתי לדעת אם זה נקרא דכאון או שזה אופייני והגיוני לאחר מה שעברתי?? ובכל מקרה איך ומה כדאי לטפל?? אני מבינה שזה עלול לגרום חלילה נזק לעובר, האם כדאי לקבוע תור לרופא רק בשביל לספר לו על הבעיה? זה ישנה משהו? תודה רבה!!!

שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שעברת. אין ספק שאלו תורמים לחרדות ולמצב הרוח הירוד. אני דווקא חושבת שטיפול פסיכולוגי קצר יכול מאוד לעזור לך להשתלט על החרדות ולשפר את מצב הרוח. תחפשי פסיכולוג/ת שמטפלים בגישה קוגניטיבית התנהגותית, זו השיטה המומלצת לטיפול בחרדות. מתרופות עדיף להמנע בשלב זה של ההריון כל עוד לא חייבים. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה