דיכאון בזמן ההריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

02/02/2011 | 01:51 | מאת: לי

שלום אני בת 20 בהריון שני בשבוע 18. ההריון הראשון שלי נגמר בלידה מוקדמת של עובר מת בסוף השביעי. לאחר הלידה (לפני חצי שנה) נכנסתי לדיכאון ובהפרש של שלושה חודשים לערך נכנסתי להריון בשנית. כרגע אני עדין בדיכאון וחרדות ולא מצליחה להשתחרר מיזה בעלי מנסה נואשות לעודד אותי. רציתי לדעת האם הדיכאון שלי משפיע על העובר? האם כדאי לי ללכת לטיפול? האם יש לך משהו להמליץ עליו באילת? תודה מראש

לי שלום, כדאי מאוד לטפל בדיכאון במהלך ההריון. השינויים הכימיים וההורמונים המשתחררים במהלך הדיכאון עוברים אל העובר. בנוסף קיים סיכוי גבוהה שהדיכאון ימשך גם לאחר הלידה ויקשה עליך להתחבר לתינוק. אינני מכירה מטפלים באזור אילת. אני מציעה לך לחפש פסיכולוג/ית שמתמחה בטיפול בדיכאון ולא לפנות רק לטיפול תרופתי. עברת חוויה מאוד טראומטית בלידה ועלייך לעבד אותה לפני שהתינוק יוולד בכדי שתהיה פנויה אליו(נפשית). בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה