הריון שבוע 35 - סתם רגישות נורמלית או דיכאון?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

06/01/2011 | 09:05 | מאת: רגישה

שלום, זהו ההריון השני שלי, יש לי בת בגיל 1.8, ואני בת 39. מה שמאפיין את מצבי כרגע בעיקר עייפות וחוסר באנרגיה, קשיי שינה (שקיימים גם בלי קשר להריון כבר שנים עם הטבה בשנה וחצי האחרונות), התכנסות בעצמי, ופחד להשאר לבד. חוויתי המון מתחים בהריון הזה כמו בעיות רפואיות (אלרגיה חריפה שהופיעה בשליש הראשון), מעבר דירה מעיר ליישוב שגזל ממני המון אנרגיות, טיפול בבת שחולה הרבה, מקום עבודה בחוסר וודאות לעתיד ולפעמים קשיים בזוגיות. אני בוכה די הרבה, ויש לי קושי להתמודד עם מצבים לבד, רוצה שבעלי יהיה לצידי כל הזמן אפילו על חשבון העבודה שלו. האם את רואה פה תסמינים של דיכאון? או משהו אחר? האם זה מגביר את הסיכון לדיכאון אחרי לידה? אשמח לתשובתך ואדע איך להמשיך הלאה עוד לפני הלידה. תודה רבה

שלום רב, סמפטומים של עייפות, חוסר אנרגיות וקשיי שינה נפוצים בטרימסטר הראשון והשלישי של ההריון. לעומת זאת ההתכנסות בעצמך, התקפי הבכי, החשש להשאר לבד, התלותיות בבעלך עלולים להעיד על דכדוך או דיכאון.כחצי מהנשים שסובלות מדיכאון בהריון יסבלו מדיכאון אחרי הלידה ולכן כדאי לגשת לייעוץ מקצועי כבר עכשיו. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל תוכלי לקרוא עוד על דיכאון בהריון: http://www.drsharon.co.il/121457/טיפול-בין-אישי-בדיכאון- אחרי-לידה-1

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה