פרידה בזמן הריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

03/01/2011 | 14:39 | מאת: ס

שלום רב שמי ס ואני בת 37 בתחילת הריון שבוע 8 חייתי עם בן זוג כ- 7 חודשים. בזוגיות טובה ויציבה. בן הזוג שלי קטן ממני ב- 4 שנים בן הזוג שלי החליט, בגלל מספר סיבות שהוא לא רוצה את ההריון בעיקר הוא טוען שהוא אינו מוכן נפשית לזה. זה אני רוצה הריון זה היה כל הזמן ידוע ועובדה שהוא שיתף פעולה. אני עזבתי את הבית (זה הבית שלו) וכרגע מחפשת איפה לגור הוא לא רוצה שום קשר איתי או עם הילד/תהליך ההריון אני עוברת משבר כי לא חלמתי שכך יהיה. שאולי אהיה אמא חד הורית. כל המציאות שלי התהפכה לי יש לציין שאני לא מוכנה לבצע הפלה. אשמח לעצתך ס

שלום רב, אני מאוד מצטערת לשמוע. חשוב שתצרי לעצמך מערכת תמיכה יציבה של משפחה/חברות שיעזרו לך ויתמכו בך במהלך ההריון ואחרי הלידה. ישנן אמהות רבות מגדלות את ילדיהן לבד ובאינטרנט תוכלי למצוא פורומים וקבוצות של אמהות חד הוריות שנפגשות לטיולים, יציאות משותפות וכן עוזרות ותומכות אחת בשניה. בתחילת ההריון ישנם לעיתים קרובות שינויים במצב הרוח ולעיתים עצב, דכדוך ועצבנות. בשל השינויים הלא צפויים בחייך תיתכן רגישות יתר לדיכאון. אם את שמה לב לירידה במצב הרוח ולחוסר הנאה לתקופה של מעל שבועיים כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי שם יוכלו לעזור לך לעכל את כל השינויים ולהתכונן לשינוי שעומד לבוא לאחר הלידה. בתקופה זו חשוב גם לשתף חברות או משפחה ברגשותייך ולא להרחיק אותם. תמיכה ותחושה שלאנשים סביבך אכפת ממך עוזרת בהחלמה מדיכאון. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה