דיכאון בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

24/09/2015 | 09:38 | מאת: מיכל

שלום ד"ר מזה כשנתיים אני סובלת מדיכאון אבל רק לאחרונה "נפל לי האסימון" והבנתי שזה דיכאון. במקביל נכנסתי להריון ואני בשבוע 11. לאחר התייעצות עם רופא המשפחה הוא נתן לי מרשם לציפרלקס. ביררתי עם המכון הטרטולוגי בירושלים והסבירו לי שהשימוש יחסית בטוח בהריון ונבדק מחקרית וצריך לבחון את העלות מול תועלת. לכן התחלתי ליטול את הכדורים בשבוע 10 עם חששות כבדים אבל הבנתי שאין לי ברירה ואני חייבת להציל את עצמי. בימים הראשונים לאחר הנטילה הדיכאון התגבר וחשתי התדרדרות במצבי, אני מאוד מקווה שהכדורים יעזרו, אומרים שצריך לחכות שבועיים לפחות עד להשפעה...רציתי לשאול מאחר ואני מפחדת שהדיכאון יגלוש לאחר הלידה ואני ממש רוצה לדעת שניסיתי הכל- אילו עוד אמצעים אני יכולה לנקוט כדי לטפל בעצמי? אני קצת סקפטית לגבי הטיפול דרך הקופה עם עובדים סוציאלים...יש מומחים לדיכאון בהריון? אשמח אם תפני אותי לאחד כזה...תודה רבה על הקריאה והתמיכה

שלום רב, אכן כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מומחה בתחום. את יכולה לפנות לבריאות הנפש לאשה באיכילוב או למרפאת חווה בתל השומר. אשמח גם לעזור לך אם את רוצה לפנות אלי באופן פרטי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה