דיכאון בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

23/03/2015 | 19:18 | מאת: אוריה

שלום, אני בהריון בשבוע 15, אני סטודנטית בת 19 , נשואה כחצי שנה..לא חשבתי שההריון יגיע כ"כ מהר.. הבחילות, ההקאות, העייפות , החולשה והמצב רוח שמשתנה מקצה לקצה לא נותנים לי יכולת להתרכז בלימודים, אני עסוקה בלשרוד ולא מצליחה לעשות מעבר לזה. אני רואה את כל החברות שלי משקיעות ולומדות ורק אני תקועה מאחורה..גם בבית אני לא מצליחה לעשות כלום.. מרגישה שאני לא שווה כלום, שאין לי חשק ומצב רוח לעשות כלום. מגיעה מהלימודים ונמרחת בספה. כמעט כל יום בוכה ומדוכדכת.. מתפרקת לבעלי שלא ככ מבין מה עובר עלי.. מתוסכלת מאוד , מרגישה שההריון משבש לי את החיים. שמבחורה יפה, אופטימית, שמחה וחרוצה הפכתי לסבתא מכוערת שלא שווה כלום . האם אני בדיכאון או שזו תופעה לגיטימית?מה אפשר לעשות? בבקשה עזרי לי

14/04/2015 | 22:41 | מאת: שיר

ראיתי שעדיין לא ענו על שאלתך. אני נימצאת באותו המצב. בחילות קשות צרבות חולשה ועייפות. מאז ההריון לא יצאתי לשום מקום ובקושי מגיעה לעבודה. האם עברו לך התופעות האלו??? אני שבוע 14 ללא שינוי. בי ובהצלחה

שלום רב, אני מאוד מצטערת לא קיבלתי התראה על ההודעה ועל כן עונה באיחור. כולי תקווה שהתופעות הללו חלפו ואת חשה טוב יותר. בכל מקרה אם התופעות נמשכות מעל שבועיים כדאי מאוד לפנות לייעוץ מקצועי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה