בעיה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

06/04/2013 | 19:50 | מאת: ענת

שלום שרון, אני לא יודעת איך לנסח את הבעיה שלי.. אז אני יהיה קונקרטית בהתחלה.. אני לא מקבלת את העובדה שיהיה לי בן, כל כך רציתי בת שאפילו פעלתי לפי שיטות כגון תזונה ופעולות שכיביכול מעלות סיכויי (למרות שידעתי שזה סיכויי של 50/50)אבל כל כך יחלתי וקיוויתי. אני מוטרדת מהעובדה שאני לא מקבלת את הנתון הזה ומתנחמת בעובדה שברגע שיולדים אז משתחרר הורמון כלשהו שגורם לי אמפתיה לולד. יש בי פחד שאני לא אוהב אותו מספיק.. אני לא יודעת איך אפשר לעזור לי בזה, אבל אני מנסה.. תודה מראש

ענת שלום, את לא היחידה, אני מכירה עוד כמה נשים שעברו חוויה דומה. לרוב האהבה אל התינוק צומחת לאחר הלידה. אולם אם מתפתח דיכאון, הוא יכול לעיתים לפגוע ביכולת ההתקשרות עם התינוק, כך שכדאי לשים לב לירידה במצב הרוח ושינויים בתאבון, שינה, ריכוז וכו'. את יכולה בנתיים להיפגש עם פסיכולוג ולנסות להבין למה את לא רוצה בן, המודעות יכולה לשפר את היכולת לקבל את הגזירה. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה