סימבלטה והריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

27/02/2013 | 12:25 | מאת: מלי

שלום רב, לפני כשנה, לאחר בדיקות רבות והגעה אין סופית למיון, הובחנתי כסובלת מחרדות והתחלתי ליטול אסטו, אחרי חצי שנה עברתי לצ'יפרלקס, אחרי שלושה חודשים עברתי לסימבלטה. לקחתי שנה חופש מהעבודה וטיפלתי בעצמי , בעיקר עם הכדורים והגעתי למצב סטטי. אני בת 38, יש לי שני ילדים ואני מנסה להיכנס להריון בפעם השלישית, אך קיים בי החשש להביא ילד בעודי נוטלת את כדורי הסימבלטה. אני פוחדת כרגע להפסיק עם הכדורים, כי אני אמורה לחזור לעבודה בעוד חודש וחוששת שמצבי הידרדר במידה והפסיק את הכדורים. שאלותיי הם: 1. האם כדאי להפסיק את הכדורים בצורה הדרגתית? 2. האם אפשרי להיכנס להריון בזמן נטילת הכדורים הנ"ל? מהי ההשפעה על העובר? אודה לך מאד לתשובתך, מלי

שלום רב, בעניין התרופות בהריון כדאי לפנות לפורום פסיכיאטריה. בעניין החרדות כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, כך תוכלי להשתלט על החרדות ובהדרגה להוריד את המינון התרופתי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית

28/02/2013 | 06:49 | מאת: מלי

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה