דיכאון שנה אחר לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

05/01/2013 | 14:46 | מאת: מישמיש

שלום, אני כשנה לאחר הלידה עם תינוק מאד מאד קשה שלא ישן יותר משעה רצוף בלילה (הוא תינוק מקסים ביום אבל למי יש כוח)- נואשתי כבר מכל יועצי השינה למיניהם והפרופסורים שום דבר לא עוזר... יש לי עוד ילד בן 6 ובפעם הראשונה (אולי מאז גיל ההתבגרות) אני חווה תסמינים של דיכאון, רצון אמיתי לברוח מהבית (אני עם התינוק בבית בבקרים גם בשל קושי כלכלי אחרי שאני גם לא ישנה בלילה) השיא מבחינתי היה כאשר בעלי היה חודש במילואים ואני נשארתי לבד עם כל המעמסה - מאז אני מרגישה שאני לא מצליחה לחזור לעצמי, כל הזמן עם דמעות בעיניים, כועסת על בן הזוג וחסרת סבלנות עם הילדים- אני יודעת שאם לא היינו חווים את בעיית השינה לא הייתי במצב הזה (שבוע אחד היתה הקלה והוא ישן כמה שעות רצופות פתאום חזרה אליי האופטימיות אך לצערי זה לא החזיק) אבל בסופו של דבר אני היום בדיכאון ויש ימים שלא מצליחה להרים כמעט את הראש- האם לדעתך כדאי לי להיעזר בכדורים - אני כבר די נואשת כי את בעיית השינה שלו אני לא מצליחה לפתור

שלום רב, אני מאוד מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. בעניין כדורים לדיכאון, את צריכה לפנות לפסכיאטר. אם לדעתך הדיכאון נובע מחוסר שינה ומכעסים על בן זוגך, רצוי לנסות לפתור את הבעיות הללו. האם בן זוגך יכול לקחת על עצמו מספר שעות בלילה ולאפשר לך לישון 5 שעות רצוף (נניח 20:00-1:00)? אם הוא אינו מסכים או אינך מצליחה לבקש, כדאי לפנות לייעוץ זוגי. בנתיים את יכולה לבדוק אם ישנם סבתא/סבא שיכולים לעשות זאת לתקופה עד שתפתרו את הקשיים ביניכם. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה