מפחדת מדיכאון אחרי לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

30/05/2012 | 17:52 | מאת: אור

שלום :) אני בת 29 הריון ראשון, אני מטופלת כבר שנים בסרוקסט - שהפעם האחרונה שהתחלתי לקחת הייתה בגיל 24.5 +_ עד היום ללא הפסקה (כיון שזה היה כבר המשבר ה 3) בתחילת ההריון סבלתי מדיכאון ואפילו כתבתי לך .. (הכל היה מהר, זוגיות די חדשה ומיד להתחתן הריון וכו) אבל אחרי 3 חודשים הכל עבר יחד עם הבחילות וכו היום אני מרגישה טוב! ואין דיכאון מצבי רוח רגילים ככול הריונית..אני כבר חודש 6.5 אני מפחדת שמע אסבול שוב מדיכאון אך לאחר לידה.. איך אפשר למנוע זאות? תודה :)

אור שלום, אני שמחה לשמוע שהדיכאון חלף, זה כבר סימן טוב. כדאי מאוד להתכונן לתקופה שלאחר הלידה. לבקש עזרה ממשפחה ב-3 בחודשים הראשונים ואם אין אפשרות - לקחת מטפלת שתעזור. לוודא שיהיה לך זמן חופשי לעצמך לבד וזמן לבד עם בן זוגך. רצוי לתת בקבוק פעם ביום גם אם את מניקה באופן מלא על מנת לאפשר כמה שעות של מנוחה או של זמן חופשי. את יכולה לשאוב או לתת תחליף חלב - אין לזה ממש משמעות כאשר מדובר בארוחה אחת ביום. לדבר עם בן הזוג על הציפיות שלך ממנו, לא לצפות שהוא יבין לבד. להתחלק במטלות הבית ובמטלות הטיפול. להצטרף לקבוצה של אמהות כגון ליווי התפתחותי, מסאג' תינוקות או כל קבוצה אחרת המאפשרת מפגש עם אמהות אחרות ואפשרות להתייעץ עם בעל מקצוע. אם את חשה דיכאון שלא חולף כשבועיים לאחר הלידה, כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי הממוקד בדיכאון. את יכולה לקרוא על טיפול כזה באתר: טיפול-בין-אישי-בדיכאון-אחרי-לידה-1/http://www.drsharon.co בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה