הצילו חרדות ודיכאון בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

22/01/2012 | 16:27 | מאת: ליאת

שלום אני בת 30 עברתי שתי הפלות ייזומות בחיי, היום אני יוצאת עם בחור כ 4 חודשים וגיליתי שאני בהריון בהתחלה הכל היה ורוד והייתי שמחה עד השמים אבל פתאום נכנסתי לפחדים עצומים ומשתקים!! אני פתאום לא יכולה לסבול את הבחור למרות שהוא לא עשה כלום ההפך הוא מקסים ותומך אבל אני מרגישה שאני לא רוצה שום קשר איתן חשוב לציין שאני מטופלת בכדורים ובעקבות הפחדים העלתי את המינון בייעוץ רופא, האם זה ?נורמלי? הפחדים האלה?? אני גם לא רוצה להתחתן כלום ממש מבועתת מכל העניין אנא עיזרי לי

שלום רב, לדיכאון בהריון יש אלמנטים פיזיולוגיים/הורמונליים וכן אלמנטים פסיכולוגיים וחברתיים. ייתכן שיש השפעה של השינויים ההורמונלים על מצב רוחך כרגע וברור שיש השפעה של השינויים הפסיכולוגים חברתיים על מצב רוחך. את מתארת הריון לא צפוי, שתי הפלות יזומות ובן זוג שאת מכירה זמן קצר בלבד, בהתחשב בנסיבות, מובן לגמרי שיתעוררו חששות לגבי הזוגיות ולגבי ההריון. אני ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה