לאחר לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

14/01/2012 | 19:32 | מאת: מבקשת עזרה

שלום רב, אני בדכאון שבא והולך ובחרדות תמידיות יש לציין שאני נמצאת כ5 שבועות לאחר לידה עם תינוקת שנייה,יש לי בן גדול בן 4 בבית שגם איתו חוויתי בשנה ראשונה דכאון וחרדות אין סופיות. לפני 4 שנים איבדתי את אבא שלי ממחלה קשה כשגילו אותה היתי באמצע ההריון ובחודש 9 הוא נפטר. אני מאמינה שעדיין לא עברתי את התהליך של האבל ושזה קשור אצלי לחוויה של הלידה ולתקופה הראשונית שלאחר. הבן הראשון שלי היה כל הזמן חולה בשנה הראשונה וזאת היתה שנה מאוד קשה ואני חרדה מכל שיעול קטן של התינוקת וישר נכנסת למחשבות איך מה למה יהיה כשהגדול ידביק את הקטנה בא לי כל הזמן להסתגר ולא לראות אף אחד ...אני כבר לא יודעת איך אני יכולה לעזור לי על מנת לעזור לילדים שלי.....:[

שלום רב, אני מצטערת לשמוע ומשתתפת בצערך על אביך. אין ספק שחוויה כזאת במהלך ההריון יכולה לגרום לדיכאון אחרי לידה ולחרדות. כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת לעבד את האובדן שחווית. בברכה, ד?ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה