זכרונות מהלידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

17/12/2011 | 17:53 | מאת: דורית

שלום, לפני שמונה שנים ילדתי את בני, היום הוא בן 8. הלידה וכל מה שבא אחריה היו לי קשים מאוד. לאחר כשנה חזרתי לחיים הרגילים, ללא תרופות. לאחרונה חזרו אלי הזכרונות והם לא מרפים ממני. כיצד להתמודד עם הזכרונות הקשים? תודה

שלום רב, כדאי לנסות לעבד את הזכרונות מהלידה בקצב המתאים לך. אם את יכולה תפני לטיפול פסיכולוגי. אם לא, תמצאי חברה או קרובה שאת יכולה לדבר איתה בנוחות ותשחזרי את הלידה לאט לאט. עדיף אפילו לעשות את זה בכמה פגישות ולחזור על הסיפור כמה פעמים עם אנשים שונים או עם אותו אדם, עד שתחושות הפחד והחרדה נעלמות. תנסי להזכר במחשבות וברגשות בכל שלב של הלידה. את יכולה גם לנסות לכתוב את הסיפור, בגוף ראשון עם הרבה פרטים ותוך שחזור של הרגשות והמחשבות שהיו באותם רגעים. בברכה, ד?ר שרון בן רפאל

18/12/2011 | 10:21 | מאת: דורית

ד"ר בן רפאל שלום, תודה שענית לי כל כך מהר. אני חושבת שאני יכולה לפנות לפסיכולוג. ואולי דווקא פסיכולוגית? איך אני יודעת מי מתאים לטפל בכזאת בעיה? האם זה חייב להיות משהו ארוך של שנים או שאפשר למקד לטיפול יותר קצר?

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה