האם זה דיכאון אחרי לידה?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

14/01/2024 | 23:09 | מאת: מישהי

שלום לך מאז הלידה, (בשעות הערב - בערך החל מ-18:00) אני במצב רוח ממש ירוד ולפעמים בוכה וכו', אבל זה קורה אם אני בבית, אם אני ובעלי יוצאים לבלות אז אני נהנית). וביום אני בסדר בד"כ. האם זה דכאון אחרי לידה? תודה!

שלום, קשה לאבחן דיכאון בתגובה בפורום וחסרים לי הרבה פרטים אבל אם את בסך הכל בסדר במהלך היום ונהנית כשאת יוצאת עם בעלך בערב אז אני מציעה לך לבדוק מה הסיבה הנקודתית למצב הרוח הירוד בשעות הערב ולא לדאוג לגבי דיכאון. לרוב הערב יותר קשה כי יש כבר עייפות שהצטברה במהלך היום אבל יכולים להיות רגשות נוספים שכדאי לבדוק. לדוגמא אם את לבד בערב, יכול להיות תסכול מכך שאת לבד או תחושת בדידות. יכול להיות שיש יותר דרישות מצד התינוק.ת בערב או שיותר קשה להרגיע אותו. אם תצליחי לזהות את הרגש שמתעורר בערב ותנסי לבדוק אם עצמך מה הסיבה לרגש הזה אולי תצליחי למצוא פתרון נקודתי לבעיה. לדוגמא מה שיכול לעזור לפעמים בשעות הערב זה לא להיות לבד, להזמין חברה/בת משפחה/מטפלת או להעזר בבעלך אם הוא יכול. לפעמים הפתרון יכול להיות לישון שעה בצהריים ולהגיע לערב עם יותר אנרגיות. לשים לעצמך מוזיקה שאת אוהבת בזמן שגרת הערב. לקבוע משהו שאת נהנית לעשות מיד כשתסיימי את שגרת הערב וכו'. זה מאוד אינדבידואלי אז תצטרכי לשים לב לתחושות ולהבין מאיפה הן מגיעות כדי למצוא פתרון מתאים. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה