קשיים בשינה וחוסר חשק

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

19/12/2022 | 19:21 | מאת: הריון ראשון

בת 36. היריון ראשון, שבוע 10. אני סובלת מקשיים בשינה מערך משבוע 5, רדופה בחלומות הזויים בצורה קיצונית עד לסיוטים של ממש. מתקשה לחזור לישון אחרי שמתעוררת מחלום או סיוט ולאחרונה ממש חוששת ללכת לישון. סובלת מתחושה של ליחה שתקועה במערכת, שגורמת לי לדקירות של עצבים בכל הגוף. מצד אחד לא מוצאת מנוח בשינה, מצד שינה חסרת חשק וחסרת כוח. לא בא לי לראות אף אחד, לא בא לי לצאת מהבית, בא לי רק להישאר כל היום במיטה. מסננת שיחות כל הזמן, גם מאנשים יקרים ואהובים. מעצבן אותי שפתאום הכל סביב ההיריון הזה והפסקתי להיות אדם בפני עצמי. תחושת אומללות כללית עם מעט מאוד עליות במצב הרוח. חשוב לציין שהייתי צריכה לשנות מאוד את צורת החיים שלי כדי להתאים להיריון. מרגישה שאני לא יכולה להגיד כלום בקול כי אני צריכה להיות אסירת תודה עם ההיריון, וזה דבר כל כך נפלא וקסום, רק שזה לא מרגיש ככה... מה אפשר לעשות? איך אפשר לצאת מזה?

שלום, בטרימסטר הראשון השינויים שמביא אותו ההריון יכולים להיות מאוד עוצמתיים. לרוב יש רגיעה בטרימסטר השני אבל אני בטוחה שזה מרגיש כרגע מאוד רחוק. את מציינת שהיית צריכה לשנות את צורת החיים שלך. שינוי כזה כשלעצמו, אפילו בלי ההריון יכול להיות קשה מאוד ודורש עיבוד רגשי ואולי אף תהליך של אבל על צורת החיים הקודמת. לא ציינת אם ההריון היה מתוכנן ורצוי. במידה וכן, נסי להזכר למה רצית ילד. האם משהו היה חסר לך? האם רצית לשנות את צורת החיים מסיבה מסוימת? אני מציעה לפנות לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך לחקור את המוקדים האלה. להתאבל על אובדן החיים הקודמים ולמצוא נקודות אור בחיים החדשים. אולי לחפש מקומות בהם תוכלי לשמר או לשפר חלק ממה שאהבת באורח החיים הקודם, או לחזק את ההחלטה לוותר על דברים אלו. בהצלחה, שרון

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה