דיכאון אחרי לידה- קשיים נפשיים

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

18/12/2022 | 11:37 | מאת: אמא

שלום אני חודש ושבוע אחרי לידה, אני מרגישה נורא מבחינה נפשית, לא אוהבת את עצמי ולא את כל מה שבסביבי, מרגישה שרוצה לבכות כל הזמן, רוצה להתנתק מהעולם ולהשאר לבד, לא נהנית משום דבר בחיים, מרגישה שכל האנשים שמחים חוץ ממני, כל יום מתחיל מחכה שיסתיים, מה עליי לעשות? האם זה זמני ויסתיים? מרגישה כלואה עד סוף העולם

שלום רב, בשבועיים-שלושה הראשונים אחרי הלידה תחושות כפי שאת מתארת הן צפויות ולרוב חולפות מעצמן. חודש וחצי אחרי הלידה תחושות כאלה כבר מעידות על דיכאון ודורשות טיפול. אני מציעה לפנות לטיפול פסיכולוגי ו/או תרופתי. כל טיפול לוקח זמן ובנתיים כדאי לבקש עזרה מהקרובים אלייך. חשוב לישון טוב בלילה, שש שעות שינה רצופות ועל כן כדאי לעשות משמרות בלילה, חוסר שינה מחמיר את הדיכאון. במהלך היום כדאי להביא בייביסיטר/משפחה ולצאת להתאוורר, אפילו לעשות ספורט אם את אוהבת, או לפחות לצאת להליכות. ספורט נמצא במחקרים כעוזר להחלמה מדיכאון. בהצלחה, שרון

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה