דיכאון אחרי לידה שנייה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

25/11/2022 | 20:34 | מאת: טליה

שלום רב אני שלושה שבועות אחרי לידה שנייה. ההריון היה תקין ילדתי בשבוע 39. הלידה היתה קצרה וקלה יחסית בלי אפידורל. יש לי בן בבית בן 3 שהוא היה עד כה כל עולמי ומאוד קשורה אליו לא עזבתי אותו אף פעם ללילה אפילו. מאוד קשה לי להתחבר לתינוק החדש. גם לא מצליחה להתחבר לשם שנתנו לו לאחר 9 חודשים של מחשבה ומשמעות. התלבטנו בין 2 שמות ועכשיו אני כל הזמן חושבת שהייתי צריכה לבחור בשם השני. אין לי תאבון , אני לא מצליחה להנות מפעולות שפעם נהניתי כמו לראות טלויזיה או לקרוא ספר אני רןב היום בוהה שהתינוק עליי. כן מטפלת בו על אוטומט אבל הייתי רוצה לחזור לתקופה שהיינו רק שלושה אני בעלי והבן הגדול. ומה הסיפור עם השם? רוצה להחליף לילד רואה בזה אולי פתרון לבעיה שלי אם אני אהיה שלמה עם זה אולי גם אוכל להתחבר לילד? האם זה דיכאון אחרי לידה או דכדוך? תודה מראש

שלום רב, ייתכן שמה שאת מתארת הוא דיכאון אחרי לידה. התחושה שאת לא נהנית מדברים שבעבר נהנית מהם,התחושה שאת מטפלת בו על אוטומט ואפילו המחשבה הטורדנית לגבי השם יכולים להיות חלק מדיכאון אחרי לידה. מחשבות טורדניות יכולות להתעורר גם כחלק מאוסידי אחרי לידה וגם כחלק מדיכאון. אני מציעה לפנות לאבחון וטיפול מקצועי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה