תחושות קשות אחרי לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

21/11/2022 | 18:36 | מאת: רינה

שלום רב אני 10 ימים אחרי לידה רביעית, אני מרגישה כל כך רע, לא מספיקה לבכות, מרגישה שהחיים הסתיימו,לא רוצה להשאר לבד, חושבת כל הזמן על מה יהיה מחר, אני תלויה בשינה ועירנות של התינוק,מרגישה שהחיים השתנו לרעה ולא יבוא יום ואחזור לעצמי, אפילו אוכל אני לא אוכלת, יש לי תמיכה מהמשפחה אבל מרגישה שבתוכי זה לא מספיק פיתחת חרדות לגבי הילדים שלי,כל הזמן חושבת עליהם ועל התינוקי, רוצה שזה יהי חלום ואקום ממנו סיפרתי הכל לאחות בטיפת חלב אמרה לי שזה טבעי אבל אינני מרגישה טוב, כל יום הוא אסון בשבילי איך אני יכולה לעודד את עצמי שזה יעבור? מרגיש לי שזה רחוק מלעבור מהר, אשמח להתייחסות מה לעשות תודה

שלום רב, תחושות קשות אחרי לידה הן די נפוצות. במידה והתחושות ממשיכות שלושה שבועות אחרי הלידה כדאי לפנות לעזרה. בחלק מהקופות ניתן לקבל עזרה דרך עובדות סוציאליות, ישנם גם מרכזים לבריאות נפש האשה בכמה מוקדים. יש אפשרות לפנות גם לרופא/ה המשפחה או לפסכיאטר/ית. בנתיים כדאי לבקש עזרה מבני משפחה שיהיו איתך בשעות שבהן יותר קשה לך. מחסור בשינה הוא גם גורם חשוב שמשפיע על מצב הרוח. כדאי להעזר במשפחה גם כדי לאפשר לעצמך שעות שינה רציפות. בברכה, שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה