דיכאון בהריון שבוע 20

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

17/10/2022 | 18:40 | מאת: נופר

אני בת 29 בהריון ראשון בשבוע 20. אני מתמודדת עם מאניה דיפרסיה וסכיזופרניה. יש לי פסיכיאטרית קבועה בקהילה מטעם קופת החולים. אני נוטלת למוגין 275 מג, סרוקוול 800 מג ומירו 30 מג. הלמוגין יחסית חדש , כמעט חודשיים שאני לוקחת אותו. לפני כן הייתי לוקחת טגרטול 1000 מג ביום. מאז ההחלפה של התרופות יש לי דיכאון, אני ממש ממש עצבנית ברמה של התקפי זעם , עצובה, פסימית, חרדתית, עם תחושות מועקה וקפיצות מצב רוח קיצוניות . ככל שההריון מתקדם התחושות הללו רק מתגברות. הפסיכיאטרית אמרה שאין כ"כ מה לעשות חוץ מלהמתין להשפעה של הלמוגין לעלות במינון עד 300 מג. אבל אני מרגישה שאני לא מסוגלת להתמודד עם זה יותר. למי אני יכולה לפנות לעזרה? כבר עברתי 2 אישפוזים מאוד קשים בחיי ואני לא רוצה להגיע לשם.

שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. כדי להימנע מאשפוז קשה את יכולה לפנות לאשפוז יום. שם יוכלו לעזור לך על בסיס יומי ועדיין תמשיכי לישון בבית. בנוסף באשפוז יום יותר קל מבחינות רבות, כדאי לנסות. בברכה, שרון

18/10/2022 | 18:06 | מאת: נופר

תודה על המענה המהיר, אני אלך לאישפוז יום. תודה רבה!

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה