חוששת מדיכאון לפני לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

13/10/2022 | 21:59 | מאת: רחל

שלום, אני בשבוע 36, הריון ראשון ומתוכנן ב"ה. כל ההריון הייתי מאוד שמחה בהריון ובעובר שלי וב"ה ההריון עבר בטוב. לפני כ3 שבועות התחלתי להרגיש מועקה מאוד גדולה לקראת הלידה המתקרבת, מין תחושה של אני לא רוצה ללדת ואני לא רוצה בכלל להיות בהריון... אני מרגישה הרבה אשמה על התחושה הזו כי אני אוהבת את הילד שגדל בתוכי ורוצה בו מאוד וקשה לי להרגיש ככה. לא הרגשתי ככה גם עד עכשיו בכלל, הייתי מאוד שמחה בהריון וחיכיתי מאוד ללידה.. אני מרגישה שהתחושות האלו לא עוברות ונהיה לי קשה יותר ויותר מיום ליום מהבחינה הזו... האם זה דיכאון? או מה זה יכול להיות? תודה.

שלום רב, זה מאוד טבעי לחוש מועקה לקראת הלידה. לרוב זה נובע מחששות או חרדות בנוגע ללידה עצמה או לתקופה שאחריה. זה לאו דווקא מעיד על דיכאון. כדאי שתנסי להבין ממה את חוששת. ייתכן שקורס הכנה ללידה יפיג חלק מהחששות או שיחה וקבלת מידע מהרופאה/אחות שלך. יש אפשרות לבקש מאחות טיפת חלב שתקשר אותך עם עובדת סוציאלית/פסיכולוגית בקופה לשיחה. בנוסף כדאי להתכונן לחודשיים שאחרי הלידה. לקבוע עם בני משפחה/חברות שיוכלו לעזור בתקופה שאחרי הלידה. בהצלחה, שרון

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה