מתי הדיכאון אמור לעבור?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

11/09/2022 | 23:05 | מאת: בתיה

בס"ד ילדתי בסוכות לפני שנה. בפסח הרגשתי שאיני יכולה להתמודד ללא טיפול תרופתי. ומאז ועד עכשיו אני נוטלת טיפול תרופתי. הטיפול עוזר לי אני כמעט בתפקוד מלא לעיתים יש חרדות וסיוטים בלילה. השאלה שלי מתי זה יהיה מאחורי, האם זה יעבור? ומה הסיכוי שזה יכול לחזור בלידה הבאה?

שלום רב, אני מצטערת לשמוע שאת עדיין חווה חרדות בלילות למרות הטיפול התרופתי. אני מציעה לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי לקבל כלים למתן את החרדות. זה יעזור לך גם להתמודד עם התקופה שאחרי הלידה הבאה. טיפול תרופתי לא תמיד מצליח לפתור את הכל ועדיף לקבל כלים כדי שאולי בפעם הבאה לא תזדקקי לטיפול תרופתי. בברכה, שרון

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה